Spring til indhold
Himmerlandskoed-topbillede-historie-1

Mere end 100 års erfaring

Hos Himmerlandskød arbejder vi ud fra værdierne ”nøjsomhed”, ”arbejdsomhed” og ”ordentlighed”. Vores værdier og historie går mere end 100 år tilbage, og vi har altid haft fødderne solidt plantet i det midt- og nordjyske, som er et stort kvægområde.

Vi driver forretning gennem ærlighed, hvor et ord er et ord, og det er vi blevet belønnet for gennem et støt stigende antal leverandører gennem alle årene.

Himmerlandskød var oprindeligt fire veldrevne virksomheder: Himmerlandskød, A/S Hjalmar Nielsen, Nordic Beef Hadsund og Kjellerup Eksportslagteri, som i 2018 er blevet samlet under ét brand – nemlig Himmerlandskød. I dag er Himmerlandskød beliggende på to lokationer i Himmerland i henholdsvis Farsø og Aalestrup og er Danmarks næststørste slagteri- og opskæringsvirksomhed af dansk okse- og kalvekød. Vi er +240 medarbejdere og slagter 140.000 kreaturer om året.

I Aalestrup begynder historien tilbage i 1910 med slagteriet Hjalmar Nielsen. Lars Andersen, som i dag er administrerende direktør hos Himmerlandskød, overtog Hjalmar Nielsen i 2000. Sidenhen kom opskæringsvirksomheden Himmerlandskød i Farsø til i 2008, og i 2012 udvidede Hjalmar Nielsen slagtekapaciteten med købet af Kjellerup Eksportslagteri. Senest i 2016 blev Nordic Beef Hadsund en del af koncernen. Nordic Beef Hadsunds historie begynder ligeledes for mere end 100 år siden, hvor familien Svendsen startede med at sælge eget opdræt, og sidenhen har efterfølgende generationer videreført forretningen.

I dag drives og ejes Himmerlandskød af familien Andersen, hvor alle er opvokset med oksekød i blodet, og som dermed sætter en ære i at sikre kvaliteten i dansk oksekød. Derudover ejer Økonomidirektør/CFO Louise Bondgaard Godsk 10% af Himmerlandskød.