Økologi
Vi slagter og opskærer økologisk kvæg.
Økologiske råvarer produceres hos landmanden efter økologireglerne, der tager særlige hensyn til miljø, natur og dyrevelfærd. Når produkterne forlader stalddøren, sker den videre forarbejdning også efter særlige økologiske regler.
Reglerne er beskrevet i Fødevarestyrelsens ”vejledning om økologiske fødevarer”.
Når der forarbejdes både økologiske og ikke-økologiske varer, bliver slagtning og opskæring holdt adskilt i enten tid eller rum.
Hos Himmerlandskød har vi fokus på skånsom behandling af slagtedyrene samt opskæring, pakning og distribution af det økologiske kød og alt vores kød kommer fra dyr der er født, opvokset og slagtet i Danmark.
Tillid til økologiske produkter gennem kontrol.
Slagteriet er underlagt stikprøvevis krydskontrol samt en større årlig økologi-kontrol v. føderegionen mht. om de økologiske regler bliver overholdt. Kontrollen er med til at sikre forbrugernes tillid til de økologiske varer.
Udover økologireglerne skal de økologiske fødevarer overholde den almindelige fødevarelovgivning om mærkning, forarbejdning mv. Økologiske virksomheder skal også overholde den almindelige fødevarelovgivning om autorisation, indretning, hygiejne mv.